Onze Pluktuin in Mierlo

Onze pluktuin

Een uit de hand gelopen hobby van bloemenliefhebbers. Het begon allemaal met 1000 vierkante meter land waar vroeger varkensstallen stonden, perken met bloemen waar liefhebbers langs konden lopen en met een schaartje en mandje in de hand een zelfgeplukt boeket kunnen samenstellen. Er staan vazen klaar om het boeket te schikken of je neemt de bloemen mee die we in een krant verpakken met een nat doekje aan de onderkant.

Het knippen vergt een beetje handigheid en we willen graag dat je de vertakkingen laat staan, we leggen het je graag uit. De wat langere soorten staan in chrysantengaas zodat ze niet omvallen met veel wind en regen. Er staan vele soorten met allerlei kleuren en het is wel eens moeilijk om te kiezen maar een gemengd boeket is het mooist en geeft een fijn gevoel.

We vinden het fijn dat jonge kinderen niet zelf knippen de scharen zijn scherp en het is voor deze kinderen moeilijker als je denkt. Maar een rondje door de tuin is al een hele belevenis en meehelpen met schikken in de vaas is leuk voor kinderen.

We hebben vele soorten bloemen die allemaal iets aantrekkelijks hebben, sommige zijn na de bloei het mooist vanwege de prachtige zaaddozen. Ook staan er vele grassen en een aantal inheemse planten die je nog hier en daar in bermen langs de weg vindt.

Omdat de bloemen vers geknipt worden is het vaasleven gemiddeld goed, we vragen aan iedereen om alleen bloemen te knippen die al open zijn dus niet de knoppen. Het is natuurlijk het beste om die bloem te kiezen die nog maar kort open is. Vele soorten worden meermaals gezaaid zodat we de tuin tot het laatst aantrekkelijk houden uiteraard zijn we erg weersafhankelijk het is en blijft een tuin, geen bloemenwinkel.

Kortom beleef de tuin en geniet van de kleuren en geuren van prachtige bloemen.

Zorgpluktuin 't Voortje

Bij zorgpluktuin 't Voortje kan men genieten van dagbesteding in en om onze grandioze pluktuin in Mierlo.

AGB code 98106813

Wij zijn aangesloten bij de SSZ
AGB code SSZ : 73732952
Vertrouwenspersonen &
Klachten- en geschillenregeling :

Contact

Zorgpluktuin 't Voortje
Voortje 55
5731 PP Mierlo
E-mail voor zorg
E-mail pluktuin
Copyright © 2022-2024 Zorgpluktuin 't Voortje
Creatief online - Creatievelink